Tisztelt Ügyfeleink! 2017. március 1-jétől megváltozik az ÁSZF, melyet megtekinthetnek ide kattintva.
Most akciós áron hívhatja kedvenc körzetét. Akciós árlistánkat az Akciós áraink menüpont alatt érheti el.

 

facebook-logo-png-17

felkialtojelA menüpontokra is rálehet kattintani!


Főoldal GYIK Linksys PAP2T beállítása

Linksys Pap2T beállítási útmutató

Linksys

  A Linksys Pap2T egy telefonátjáró eszköz, melynek segítségével számítógép használata nélkül lehet igénybevenni a Fonio hálózat szolgáltatásait. Ehhez nincs más teendő, minthogy valamely számítástechnikai boltban meg kell vásárolni az említett készüléket, majd a csomagban található kábellel csatlakoztatni a Line1 portot a már meglévő ADSL router egyik szabad portjára, vagy egy switch valamelyik szabad  portjára.

 A telefonátjáró eszköz két telefonkészülék kezelésére alkalmas (Line1, Line2), tehát aki két előfizetéssel rendelkezik, külön-külön be tudja állítani a vonalakat.

Ahol telefonközpont üzemel, ott a szabad vonalra kell csatlakoztatni a Linksys Line1 portját.

 

 

A Linksys Pap2T eszköz konfigurálását web felületen keresztül, az alábbiak szerint kell végrehajtani:

Linksys

1. Általában a ROUTER-hez csatlakoztatás után, annak webes lekérdezésével a DHCP Client Log-ban lehet lekérni a LINKSYS PAP2T IP címét. Pl.: 192.168.2.100

2. Amennyiben az ADSL Router IP adatai, illetve jelszava nem elérhető, úgy az eszközök összekapcsolása után az interaktív menürendszerben is le lehet kérdezni a készülék IPcímét.

A LINKSYS PAP2T-hez csatlakoztatott telefon készüléken négyszer (4) meg kell nyomni a *gombot, ekkor kapcsol be az interaktív menürendszer! Az alábbi angol nyelv üzenethangzik el:

"Configuration menu. Please enter option followed by the pound key..."

Automatikus hálózati cím konfigurálás esetén az éppen aktuális hálózati cím lekérdezéséhez a 110#-et kell bebillenty zni a telefonon. Ezután a géphang elmondja a készülék IP címét angolul, amit írjon le: (Például: „one-nine-two-dot(pont)-one-six-eightdot(pont)-two-dot(pont)-one-zero-zero )

 

 

A következő lépésben a gépi hang által lediktált számsort, közötte a pontokkal kell beírni a webböngész be: például http://192.168.2.100 …és máris megjelenik a LINKSYS PAP2T adminisztrációs felülete.  A legfontosabb kötelezően kitöltendő adatmezők a következők:

1. Line Enable = YES, vagyis engedélyezni az egyes vonalon (LINE 1) a telefonálást.

2. SIP Port: 5060

3. Proxy: sip.fonio.hu

4. Display Name ,User ID és Auth ID: ide a FONIO végpont számát kell beírni!

5. Password: Ide a regisztrálás során megadott jelszót kell beírni.

Linksys

A beállításokat követően menteni kell a bevitt adatokat, majd ki lehet próbálni a telefonálást. Tárcsázás során a nemzetközi formátumot kell használni, tehátt 00, majd ország kód, körzet, hívószám. Pl.: 003619990510

Fonio hálózaton belüli híváskezdeményezés esetén elegendő a hívott fél négyjegyű Fonio azonosítóját tárcsázni.

További kérdéseivel keresse ügyfélszolgálatunkat, elérhetőségeink valamelyikén.