Tisztelt Ügyfeleink! 2017. március 1-jétől megváltozik az ÁSZF, melyet megtekinthetnek ide kattintva.
Most akciós áron hívhatja kedvenc körzetét. Akciós árlistánkat az Akciós áraink menüpont alatt érheti el.

 

facebook-logo-png-17

felkialtojelA menüpontokra is rálehet kattintani!


Kszlkakci_reklmsv_hasznlt_gxp2000

 

1delmagyar info

 
Főoldal Mobil Készülékek

FonioMi is a VoIP?

A VoIP technológia (Voice Over Internet Protocol – Internetes hangátvitel)  a beszédhangot, és a fax adatokat IP csomagok formájában továbbítja az interneten keresztül.

Miért is jó ez?

Amennyiben telephelyei, irodái rendelkeznek internet vagy intranet összeköttetéssel, úgy ezen a kapcsolaton keresztül akár telefonálhat, vagy faxot küldhet anélkül, hogy igénybe venné a telefonos szolgáltató vezetékes hálózatát! A VoIP-technológia lényege, hogy a meglévő adatkapcsolati vonalain keresztül ugyan úgy telefonálhat, mint eddig, a különbség csupán annyi, hogy ezen túl egy távoli telephelyen lévő telefonkészülék ugyanolyan mellékként lesz hívható, mint kollégája a szomszéd szobában.

Az egy időben lebonyolítható beszélgetések számát a VoIP eszköz típusa és az internet sávszélessége határozza meg. Egy csatorna foglalása a sávszélességből kb. 8-64 kbit/sec, tehát egy 1024 kbit/sec sávszélességű internet vonalon keresztül egyidejűleg - tömörítéstől függően akár 100 beszélgetést is fogadhat egy időben. Amennyiben ennél szélesebb sávval rendelkezik (4-8Mbit/sec), akkor a beszéd célú kommunikáció sávszélesség-foglalása meg sem érezhető az adatkommunikáció sebessége. A Fonio használatához tehát valamilyen, lehetőleg szélessávú Internet hozzáférés szükséges. A Fonio szolgáltatást országtól, földrajzi helytől függetlenül igénybe vehető, ugyanakkor a komolyabb vállalati VoIP rendszerek megkövetelnek némi informatikai szaktudást, illetve egyes esetekben hardveres támogatást. Mivel azonban nincs minden vállalkozásnak saját rendszergazdája, a megvalósítás során jól jöhet a segítő támogatás. Cégünk partnere, a Mav-IT Kft teljeskörű VoIP-rendszer tervezéssel, kivitelezéssel, rendszergazda és rendszer felügyeleti tevékenységgel nyújt segítséget az említett problémák megoldásában. A Mav-IT Kft a vállalat, vállalkozás irányítását, működését érintő egyéb kérdésekben is segítségére lehet bármely cégnek. Tevékenységük kiterjed a szoftverlegalizálásra, az ISO9001, az ISO14001 minőség és környezetirányítási rendszerekkel kapcsolatos tanácsadásra, továbbá a csoportmunka (webiroda) támogatásra, az üdülési jog adás-vételében történő segítségnyújtásra.

Miért éri meg?

A leggyakrabban egyszerűen a vezetékes távközlési szolgáltató vonalain keresztül kommunikálunk, tehát a hívásunk az egyik telephely telefonközpontjából a másik telephely telefonközpontjáig kapcsolt vonalon keresztül jut el, amelynek havi számláját rendszeresen kézhez kapjuk. Abban az esetben, ha rendelkezünk VoIP eszközzel, úgy egy szélessávú internet csatornán (pl. 1024 kbit/sec) keresztül továbbíthatunk hangot és adatot egyszerre. Nem szükséges az sem, hogy közvetlen kábelkapcsolatunk legyen a túloldallal, tökéletesen elegendő, ha mindkét telephely rendelkezik Internet kapcsolattal. Ezen a kapcsolaton keresztül a megfelelő konfigurálások után a két telephely közötti kommunikáció teljesen díjtalanná válik, a távoli városba ülő kollégát ugyanúgy egy melléken keresztül lehet elérni, mint a szomszéd szobában lévőt. Így természetesen megszűnik a két telephely közötti távolsági beszélgetések kiszámlázása, ezzel csökkentve a telefonszámlát. Mindemellett, ha az Ön cége jelentős külföldi kommunikációt folytat, és a cég partnerei már rendelkeznek, vagy a jövőben rendelkezni fognak hasonló eszközzel, úgy a partnerek felé történő telefonos és fax forgalom szintén díjmentessé válik.